Politerno > Україна і світ > “Не все добре, але й не катастрофа”: Буданов про український контрнаступ

“Не все добре, але й не катастрофа”: Буданов про український контрнаступ

  • 21 Січня, 2024
  • 333 Переглядів
  • 0

Керівник ГУР Кирило Буданов каже, що не можна називати “катастрофою” невдалий український контрнаступ у 2023 році, а також що Збройні сили не обійдуться без мобілізації.

Про це Буданов розповів у інтерв’ю FT.

“Сказати, що все добре (запитання про те, що анонсований контрнаступ України у 2023 році не досягнув успіхів – ред.) – це неправда.

Сказати, що це катастрофа – теж неправда…

Хоча початкові плани передбачали дещо інше, ми виконали свою обіцянку. Цього літа наші підрозділи неодноразово входили до Криму”.

Очільник ГУР прокоментував мобілізацію, зазначивши, що навіть важко уявити, що Україна обійдеться без набору додаткових людей – нестача рук дуже відчутна.

Буданов прогнозує, що Україні все ще вдасться стримувати Путіна, і вона вже довела, що вся легенда про могутність Росії – це “мильна бульбашка”.

За словами головного розвідника, завдяки зброї з Північної Кореї Росія змогла “трохи видихнути”, а без цієї допомоги “ситуація була б катастрофічною”.

Нагадаємо, Ключові помічники президента США Джо Байдена на закритому засіданні в Конгресі попередили, що без схвалення додаткової військової допомоги Україні у ЗСУ можливі значні труднощі на фронті.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE