Politerno > Україна і світ > Верещук заявила про оптимізацію виплат переселенцям, каже, партнери вимагають

Верещук заявила про оптимізацію виплат переселенцям, каже, партнери вимагають

  • 26 Січня, 2024
  • 289 Переглядів
  • 0

Віце-прем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила про те, що виплати внутрішнім переселеним особам мають бути оптимізовані.

Про це Верещук заявила в ефірі “Єдиних новин”.

За її словами, партнери ставлять вимоги оптимізувати виплати.

Верещук зазначила, що зміни з виплатами пов’язані зі зменшенням дохідної частини бюджету: “Ми напряму прив’язані до рішень наших партнерів. Партнери ставлять вимоги постійно верифікувати виплати з метою їх зменшення або оптимізації. Йдеться про те, що за міжнародними лекалами 2 роки достатньо для того, щоб адаптуватися”.

Вона розповіла, що у 2022 році Україна спрямувала на виплати переселенцям 57 мільярдів гривень. У 2023 році ця сума збільшилася до 73 мільярдів гривень. Планується, що у 2024 році гроші на допомогу для ВПО знову становитимуть близько 57 мільярдів гривень.

За її даними, в Україні приблизно 4,9 мільйона осіб, які вважаються внутрішніми переселенцями. Із них 2,5 мільйона щомісяця отримують виплати. Верещук зазначила, що кількість ВПО постійно змінюється у зв’язку з міграцією людей за кордон або поверненням їх до своїх домівок (тоді вони втрачають статус ВПО), однак, є і приріст їхньої кількості у зв’язку з евакуацією людей із прифронтових районів.

“Вразливі мають продовжити отримувати виплати, а ті, хто вже, приміром, адаптувалися, або отримали житло, або мають роботу високооплачувану… підходи мають бути більш справедливі”, – додала Верещук.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі проєкту “Схеми” дослідили, що камери спостереження в Україні передають інформацію на сервери, які контролює китайський виробник. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE