Politerno > Україна і світ > Кібератака ГУР поклала сервер спецзв’язку Міноборони Росії

Кібератака ГУР поклала сервер спецзв’язку Міноборони Росії

  • 30 Січня, 2024
  • 225 Переглядів
  • 0

У центральній частині РФ ввечері 30 січня зафіксували збої у низки мобільних операторів і провайдерів: не відкривалися багато сайтів і додатків у зоні .ru. Українська військова розвідка заявила, що кібератака її фахівців “поклала” сервер спеціального зв’язку Міністерства оборони Росії.

“30 січня 2024 року внаслідок кібератаки “ліг” сервер міністерства оборони держави-агресора Росії, який використовувався для спецзв’язку. Операцію у кіберпросторі противника здійснили фахівці ГУР МО України.

У результаті кібератаки припинено обмін інформацією між підрозділами Міноборони РФ, які користувались вказаним розташованим у Москві сервером”, – повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у соцмережах.

ГУР зазначає, що програмне забезпечення на атакованому сервері було затверджене ФСБ РФ як таке, що відповідає державним стандартам захисту інформації, відповідний софт встановлювали на різних стратегічних об’єктах державного сектора Росії, зокрема – військових.

“Кібероперація триває”, – повідомило ГУР о 21:24.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) здійснило щоквартальний переказ чотирьом політичним партіям, представленим у парламенті, кошти на фінансування статутної діяльності. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE