Politerno > Україна і світ > “Сергія Котова” знищило п′ять морських дронів, на борту був гелікоптер – перехоплення ГУР

“Сергія Котова” знищило п′ять морських дронів, на борту був гелікоптер – перехоплення ГУР

  • 5 Березня, 2024
  • 416 Переглядів
  • 0

Українська розвідка оприлюднила перехоплення розмови окупантів з подробицями знищення російського патрульного корабля “Сергій Котов”.

Про це свідчить перехоплення ГУР розмови командира 184 бригади кораблів охорони водного району (Новоросійськ), у чиєму підпорядкуванні перебував “Сергій Котов”.

"Зрозуміло, що ви все це знаєте. Нашу трагічну подію нічну. Відповідно в 0.50 безекіпажнимим катерами у кількості 5 одиниць було атаковано малий патрульний корабель "Котов", який разом з нами несе бойове чергування з протиповітряної оборони, та знаходиться він у мене, відповідно, на управлінні", - зазначили у ГУР.

Окупант повідомив, що "Сергій Котов" був атакований 5-ма безекіпажнимим кораблями (БЕКами), на його борту знаходився також вертоліт.

За даними джерел "Української правди", було знищено корабельний транспортно-бойовий вертоліт Ка-29 (подальший розвиток вертольота Ка-27).

 

Для розміщення палубної авіації на патрульних кораблях цього проєкту передбачено вертолітний майданчик, ангар, а також ємності для зберігання запасів авіаційного палива.

Екіпаж "Сергія Котова" уперше відпрацював прийом на палубу гелікоптера у 2021 році.

Нагадаємо, Дарію Гордійко, яка раніше була шеф-редакторкою медведчуківського телеканалу ZIK, звільнили з МОЗ одразу, щойно розгорівся скандал з її призначенням керівницею підрозділу Центру громадського здоровʼя.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE