Politerno > Україна і світ > На Куп’янському напрямку примусово евакуюють жителів 18 населених пунктів

На Куп’янському напрямку примусово евакуюють жителів 18 населених пунктів

  • 7 Березня, 2024
  • 216 Переглядів
  • 0

Рада оборони Харківської області вирішила провести примусову евакуацію сімей з дітьми з 18 населених пунктів Великобурлуцької та Вільхуватської територіальних громад, що розташовані на Куп’янському напрямку.

Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

За його словами, у цих населених пунктах проживає 161 дитина. Вивозити будуть дітей з їхніми батьками, або особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками. Помешкання для розміщення евакуйованих підготовлені.

Крім того, розповів Синєгубов, Рада ухвалила рішення про проведення обов‘язкової евакуації жителів 57 населених пунктів.

Очільник ОДА повідомив, що виїжджати можна не лише в інші населені пункти області, а й за межі регіону. Для цього людей забезпечать безкоштовним проїздом, в тому числі залізницею. Місця для тимчасового проживання нададуть.

“Маємо максимально убезпечити родини із дітьми від російського терору цивільного населення Харківщини!”, – зазначив Синєгубов.

Нагадаємо, російські загарбники вдень 7 березня завдали авіаційно-ракетного удару по місту Суми – постраждала людина, пошкоджена центральна міська лікарня, обласний центр екстреної медичної допомоги.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE