Politerno > Україна і світ > Новий мобілізаційний законопроєкт вимагає оновити дані у ТЦК протягом 60 днів, але з цим є колізія — депутат

Новий мобілізаційний законопроєкт вимагає оновити дані у ТЦК протягом 60 днів, але з цим є колізія — депутат

  • 8 Березня, 2024
  • 578 Переглядів
  • 0

Норма нового мобілізаційного законопроєкту передбачає, що військовозобов’язані українці протягом 60 днів повинні оновити свої дані у ТЦК. Зробили це можна в тому числі з допомогою електронного кабінету призовника. Але з цим є певна колізія. 

Про це “Українським новинам” повідомив заступник голови комітету ВРУ з питань нацбезпеки Єгор Чернєв.

“Тут прив’язуватися до 60 днів після набрання чинності цим законом досить складно, тому що незрозуміло, коли буде електронний кабінет, щоб просто не було ситуації, за якою людина має виконати закон, але не може це зробити через те, що електронного кабінету немає”, – зазначив Чернєв в інтерв’ю . 

ВРУ ухвалила законопроєкт про мобілізацію у першому читанні 7 лютого. Але коли відбудеться друге — точно невідомо, адже в документ внесли 4195 правок.

Нагадаємо, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України отримала 152 млн грн із резервного фонду держбюджету на створення системи блокування російських теле- та радіоканалів на прикордонних територіях країни.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE