Politerno > Україна і світ > В межах чеської ініціативи Німеччина заплатить за 180 тисяч снарядів для України

В межах чеської ініціативи Німеччина заплатить за 180 тисяч снарядів для України

  • 19 Березня, 2024
  • 148 Переглядів
  • 0

Німеччина оплатить 180 тисяч снарядів, які відправляться в Україну в межах чеської ініціативи.

Проце повыдомило n-tv з посиланням на міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, пише “Європейська правда”.

“Поставка відбуватиметься поступово, поетапно і розпочнеться влітку”, – заявив Пісторіус в кулуарах зустрічі формату “Рамштайн”.

“Крім того, ми, як Німеччина, законтрактували ще 100 000 боєприпасів калібру 155 міліметрів на національному рівні. Поставки в Україну також заплановані на цей рік” – сказав він.

Також у вівторок стало відомо, що Фінляндія надасть 30 мільйонів євро на закупівлю артилерійських боєприпасів для України в межах відповідної чеської ініціативи.

Раніше чеський президент Петр Павел заявив, що Прага намагається доставити Україні боєприпаси так швидко, як це можливо.

Як повідомлялося, Чехія отримала попередню згоду на купівлю додаткових 200 тисяч снарядів на додаток до обов’язкової закупівлі 300 тисяч артилерійських боєприпасів для України.

Сьогодні стало відомо, що Німеччина анонсувала новий пакет військової допомоги для України орієнтовною вартістю 500 мільйонів євро.

Нагадаємо, Пентагон запустив інтернет-сайт, на якому можна відслідковувати американську зброю та обладнання, які надаються Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE