Politerno > Україна і світ > Наслідки комбінованої атаки російських терористів: 5 загиблих, 14 поранених, 3 зниклих безвісти

Наслідки комбінованої атаки російських терористів: 5 загиблих, 14 поранених, 3 зниклих безвісти

  • 22 Березня, 2024
  • 366 Переглядів
  • 0

Щонайменше 5 людей загинули, 14 − за іншими даними 16 − людей поранені та 3 вважаються зниклими безвісти у результаті масованого удару росіян по Україні уночі 22 березня.

“Станом на зараз відомо про 2 загиблих людей та щонайменше 8 поранених у Хмельницькому. Також 6 травмованих у Запоріжжі, 3 особи там вважаються безвісти зниклими на місцях ударів. Інформація щодо постраждалих буде оперативно уточнюватися”, – повідомляє ДСНС.

Водночас голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив, що у Запоріжжі одна людина загинула та 8 дістали поранення. 

Пізніше він додав, що кількість загиблих від ворожого ракетного обстрілу Запоріжжя збільшилася до 3 людей.

У ДСНС зазначили, що окупанти атакували інфраструктурні обʼєкти, також є руйнування житлових будинків. Під ударами росіян були Запоріжжя, Хмельниччина, Одещина, Дніпропетровщина, Полтавщина, Миколаївщина, Вінниччина, Львівщина та Івано-Франківщина.

На місцях ударів працюють рятувальники.  

Федоров повідомив, що за кілька годин росіяни випустили по Запоріжжю майже 20 ракет − били по критичній та цивільній інфраструктурі. У результаті удару зруйновані та пошкоджені об’єкти інфраструктури, пошкоджені 10 приватних будинків та понад 35 багатоповерхівок.

Також окупанти завдали удару по ДніпроГЕС. Наразі автомобільний рух на дамбі ГЕС перекрили. 

Пізніше Федоров додав, що щонайменше 2 людини у Запоріжжі вважаються зниклими безвісти. 4 будинки вщент зруйновані, понад 40 − пошкоджені.

Пізніше в Офіс генпрокурора у Telegram повідомили, що у одна людина у Запоріжжі загинула “внаслідок обстрілу Дніпровської ГЕС”.

В Укргідроенерго зазначали, що жертв серед працівників станції немає. Але відомо, що в момент удару дамбою рухався тролейбус. Він вигорів повністю.

Двоє людей загинули та ще шестеро дістали поранення у результаті атаки по Хмельницькому. Окупанти вдарили ракетою по житловому будинку, безпілотник поцілив по об’єкту критичної інфраструктури.

 “Одна з ракет влучила у приватний житловий будинок. Від ударної хвилі зазнала численних пошкоджень дев’ятиповерхівка, що знаходиться поряд. Інша – поблизу складських приміщень. Попередньо відомо про двох загиблих. З-під завалів врятували 21-річну дівчину, яка півтори години була на зв’язку телефоном. Її госпіталізовано”, зазначає Хмельницька обласна прокуратура.

Самостійно до лікарні звернулися п’ятеро людей − у них ушкодження різного ступеня тяжкості. 

Також у Хмельницькому російський ударний БпЛА влучив в об’єкт критичної інфраструктури. Частково відсутнє електропостачання.

На території Шепетівського району уламки безпілотника пошкодили електропідстанцію.

Нагадаємо, у Запоріжжі по ДніпроГЕС було два прямих влучання – в ГЕС-1 і ГЕС-2. Наразі невідомо, чи вдасться відновити ГЕС-2, оскільки вона пошкоджена серйозно.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE