Politerno > Україна і світ > Росія таки “знайшла” зв’язок терористів з “Крокусу” із “українськими націоналістами”

Росія таки “знайшла” зв’язок терористів з “Крокусу” із “українськими націоналістами”

  • 28 Березня, 2024
  • 329 Переглядів
  • 0

Слідчий комітет РФ заявив, що отримав “докази” зв’язку нападників на концертний зал “Крокус Сіті Хол” з “українськими націоналістами”.

Про це повідомило російське пропагандистське агентство “РИА Новости” з посиланням на повідомлення СК.

В повідомлення вказується, що такі “докази” виявили під час “роботи із затриманими і дослідження вилучених у них технічних пристроїв, аналізу відомостей про фінансові операції”.

В СК заявили, що виконавцям нібито надходили кошти з території України. Ніяких більше деталей росіяни не оприлюднили.

Як відомо, глава ФСБ доповів Володимиру Путіну про затримання 11 осіб, які нібито брали участь у теракті в підмосковському “Крокусі” та рухалися у бік України. Також стало відомо, що США дійсно попереджали Росію про підготовку терактів у Москві.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що нападники на “Крокус Сіті Хол” спочатку тікали до Білорусі, а не до України, прямо підриваючи наратив Кремля про причетність України, можливо, щоб уникнути запитань про те, чому нападники прямували передовсім до Білорусі.

Терористичне угруповання “Ісламська держава” назвала теракт у “Крокус Сіті Холі” в Підмосков’ї своєю “найжорстокішою атакою за останні роки” і опублікувала фото терористів, одяг яких збігається з одягом затриманих, фото яких публікувала ФСБ.

Нагадаємо, Німеччина сьогодні, 28 березня, оновила список військової допомоги, яку вже передала Україні. Серед іншого ЗСУ отримають нові дрони, снаряди для танків і артилерії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE