Politerno > Україна і світ > Парламент схвалив у першому читанні надання громадянства іноземцям, які беруть участь у захисті України

Парламент схвалив у першому читанні надання громадянства іноземцям, які беруть участь у захисті України

  • 9 Травня, 2024
  • 197 Переглядів
  • 0

9 травня Верховна Рада ухвалила в першому читанні за основу законопроєкт № 9585 щодо правового статусу іноземців та осіб без громадянства, які беруть участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України.

Однією з ключових ініціатив законопроєкту є надання дозволів на імміграцію або набуття громадянства України для осіб, чиї паспорти втратили чинність, а також для іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті України, пише Юрліга.

Законопроєкт також надає право членам сім’ї осіб, які уклали контракт у ЗСУ, отримати посвідку на тимчасове проживання.

Особлива вимога буде застосована до громадян рф та білорусі, які прийняли громадянство України. Їм потрібно буде протягом року після припинення воєнного стану підтвердити припинення попереднього громадянства.

Скласти іспити з Конституції, історії України та підтвердити знання української мови мають особи, які отримали громадянство України під час воєнного стану і служать у лавах Збройних Силах України. Це вони мають зробити за два роки після скасування воєнного стану.

Також протягом року після припинення воєнного стану припиняється прийом заяв на набуття громадянства України від громадян рф.

Читайте також: Парламент затвердив нові штрафи за ухилення від обліку та мобілізації

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE