Politerno > Україна і світ > “Його життя під загрозою”: гелікоптер із президентом Ірану потрапив в авіатрощу

“Його життя під загрозою”: гелікоптер із президентом Ірану потрапив в авіатрощу

  • 19 Травня, 2024
  • 530 Переглядів
  • 0

Гелікоптер з президентом Ірану Ебрагімом Раїсі зазнав “жорсткої посадки” в неділю. За іншими даними, він розбився.

Про це повідломляє AP з посиланням на іранське державне телебачення.

Раїсі здійснював поїздку в іранській провінції Східний Азербайджан. Державне телебачення повідомило, що інцидент стався поблизу міста Джольфа, що на кордоні з Азербайджаном, приблизно за 600 км на північний захід від столиці Ірану Тегерана.

За даними державного телебачення, рятувальники намагалися дістатися до місця події, але їм завадили погані погодні умови в цьому районі. Повідомлялося про сильний дощ з вітром.

Раїсі перебував в Азербайджані у неділю зранку, де разом з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим урочисто відкрив дамбу. Ця дамба є третьою, яку обидві країни побудували на річці Аракс.

Іран використовує в країні різні види вертольотів, але міжнародні санкції ускладнюють отримання запчастин для них. Його військово-повітряний флот також значною мірою сформований ще до Ісламської революції 1979 року.

Як повідомляє агентство Tasnim, у колоні було три вертольоти, два з яких перевозили міністрів і чиновників, і вони благополучно прибули до місця призначення.

За повідомленнями, у вертольоті з президентом також були Сейєд Мохаммад-Алі Аль-Хашем, імам п’ятничної молитви в Тебрізі, і міністр закордонних справ Хоссейн Амірабдоллахян.

“Враховуючи телефонний дзвінок, зроблений одним із супутників президента до центрального штабу після аварії, є значна надія, що обійшлося без жертв”, – повідомляє Tasnim.

Водночас агентство IRNA повідомляє, що гелікоптер із Раїсі зазнав аварії й “розбився при посадці”, однак наразі немає інформації про можливих постраждалих чи пошкодження.

Начальник штабу Збройних сил Ірану Мохаммад Бакері наказав збройним силам, включаючи КВІР, армію і правоохоронні органи, задіяти “всі ресурси, обладнання і можливості для пошуково-рятувальних робіт у зв’язку з аварією вертольота президента Раїсі і його пасажирів”.

Голова Іранського товариства Червоного Півмісяця Пір Хоссейн Коліванд повідомив, що 40 груп швидкого реагування проводять пошукові роботи в районі, де сталася аварія гелікоптера.

Він додав, що погодні умови вкрай несприятливі, а місцевість складна для навігації.

Іранський посадовець на умовах анонімності повідомив агентству Reuters, що життя президента Раїсі і міністра закордонних справ Хоссейна Амірабдоллахіана “під загрозою після аварії вертольота”.

“Ми все ще сподіваємося, але інформація, що надходить з місця катастрофи, викликає велике занепокоєння”, – сказав він.

Нагадаємо, внаслідок ранкового удару 19 травня у Харківському районі загинуло щонайменше 6 людей, 27 дістали поранень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE