Politerno > Україна і світ > “Злив інформації в справі великого будівництва”: у співробітника НАБУ провели обшуки

“Злив інформації в справі великого будівництва”: у співробітника НАБУ провели обшуки

  • 22 Травня, 2024
  • 254 Переглядів
  • 0

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та представники поліції 22 травня провели обшуки в представника Національного антикорупційного бюро в рамках розслідування про витік інформації в резонансній кримінальній справі щодо “великого будівництва”.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на співрозмовників в правоохоронних органах.

Зокрема слідчі дії відбуваються у детектива НАБУ Валерія Полюги та фігуранта справи – ексголови Броварської РДА Георгія Біркадзе.

За словами співрозмовників УП, підставою для обшуків є розголошення даних досудового розслідування представниками НАБУ в інтересах зокрема бізнесмена Юрія Голика, який є фігурантом антикорупційного розслідування по “великому будівництву”.

Офіційно на звернення УП в САП та НАБУ відповіли, що не коментують таку інформацію.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура офіційно підтвердила обшуки у чинного співробітника НАБУ.

“У відповідь на запити медіа щодо проведення обшуків у НАБУ повідомляємо наступне.

САП здійснює процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні, яке проводить Управління внутрішнього контролю НАБУ за статтями 364 та 387 КК України щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Бюро.

Відповідне провадження розпочато після службової записки викривача – співробітника НАБУ.

Зауважимо, що жодних обшуків або слідчих дій в приміщеннях НАБУ за ініціативою прокурорів САП не проводилося. У вказаному кримінальному провадженні здійснювався обшук виключно за місцем проживання чинного співробітника НАБУ – детектива одного з підрозділів.

До обшуку було залучено Національну поліцію України через недостатність ресурсів Управління внутрішнього контролю НАБУ. Працівники Національної поліції України не мають і не могли мати жодного доступу до матеріалів розслідувань Національного бюро”, – зазначила САП.

Нагадаємо, 22 травня 2024 року за дорученням керівника САП прокурор повідомив про підозру у незаконному збагаченні на 15,7 млн грн колишньому заступнику керівника Офісу Президента України Андрію Смирнову. Дії особи кваліфіковані за ст. 368-5 КК України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE