Politerno > Україна і світ > Зеленський звинуватив Байдена у бездіяльності перед вторгненням, каже, що той не вводив санкції проти Путіна

Зеленський звинуватив Байдена у бездіяльності перед вторгненням, каже, що той не вводив санкції проти Путіна

  • 25 Травня, 2024
  • 708 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський перед повномасштабним вторгненням звертався з проханням до президента США Джо Байдена ввести санкції проти кремлівського диктатора Володимира Путіна та його оточення, а також проти енергетики РФ. За словами Зеленського, у Росії тоді б усвідомили, що в разі нападу на Україну буде “боляче економічно”.

Про це Зеленський розповів в інтерв’ю центральноазіатським ЗМІ. 24 травня президент зустрівся з журналістами з Казахстану, Киргизстану та Узбекистану в зруйнованій будівлі друкарні в Харкові, по якій РФ завдала ракетного удару, вбивши сімох людей.

“Я просив президента Байдена та Європейський Союз ввести санкції проти Кремля, Путіна, його оточення, енергетики (Росії. – Ред.) до моменту вторгнення, щоб він знав, що буде боляче. Щоб їхні люди знали, що буде боляче економічно. Але ніхто нас не чув”, – сказав Зеленський.

За його словами, на Заході вибрали чекати нападу на Україну, перш ніж вжити будь-яких дій щодо країни-агресорки.

“Усі сказали, що ні: спочатку крок (маємо зробити. – Ред.) росіяни, а потім ми зробимо відповідні кроки. І що в результаті? У результаті – великі людські втрати, непоправні. І мені здається, що ось це катастрофа. Мені здається, ми сидимо з вами в розрусі. Убиті люди, долі, знущання. Який позитив? Ви лише чуєте, що десь там далеко буде черговий удар”, – розповів український лідер.

Нагадаємо, за даними ДБР, командування 125 бригади, 415 окремого стрілецького батальйону, 23 механізованої бригади, 172 окремого стрілецького та інших підрозділів не організували належним чином оборону позицій на кордоні Харківської області та РФ, що призвело до втрати позицій, військової техніки та особового складу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE