Politerno > Україна і світ > Україні не дозволено бити американською зброєю по Кремлю – Байден

Україні не дозволено бити американською зброєю по Кремлю – Байден

  • 6 Червня, 2024
  • 218 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден заявив, що Україна не битиме американською зброєю по Москві та Кремлю після надання обмеженого дозволу на її використання для ударів по території Росії.

Про це Байден заявив в ексклюзивному інтерв’ю з ведучим ABC News Девідом М’юїром на американському кладовищі в Нормандії, передає “Європейська правда”.

М’юїр запитав Байдена, чи зброя американського виробництва вже використовувалася для ударів по території Росії після того, як він підписав дозвіл на її використання, обмеживши її застосування районами поблизу окупованої Росією Харківської області.

Президент не дав прямої відповіді, але чітко дав зрозуміти, що ці озброєння не будуть використані для нападу на російську столицю або резиденцію уряду.

“Ми не дозволяємо наносити удари за 200 миль вглиб Росії, і ми не дозволяємо наносити удари по Москві, по Кремлю”, – заявив Байден.

М’юїр запитав президента, чи турбують його коментарі правителя Росії Владіміра Путіна про те, що “постачання високоточної зброї в Україну для ударів по російській території є прямою участю в цій війні”.

“Я знаю його понад 40 років. Він турбував мене протягом 40 років. Він не порядна людина. Він диктатор, і йому доводиться боротися за те, щоб утримати свою країну і при цьому не припинити цей напад. Ми не говоримо про те, щоб дати їм зброю для удару по Москві, для удару по Кремлю, для удару…тільки через кордон, звідки вони отримують значні обстріли зі звичайної зброї, використовуваної росіянами для того, щоб потрапити в Україну і вбивати українців”, – додав Байден.

Байден перебуває у Франції, щоб відзначити день, коли війська союзників штурмували пляжі Нормандії в 1944 році, запустивши ланцюг подій, які призвели до падіння нацистської Німеччини і завершення Другої світової війни. Пізніше в четвер Байден планує зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським, щоб обговорити військову допомогу.

4 червня о 12:56 за тихоокеанським часом з бази космічних сил Ванденберг у Каліфорнії об’єднана команда льотчиків Глобального ударного командування ВПС за підтримки Вартових космічних сил здійснила запуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III, оснащеної одним спусковим апаратом.

Нагадаємо, парламент створив тимчасову спеціальну комісію (ТСК) з будівництва фортифікаційних споруд на Харківщині. Досліджують якість зведення укріплень також і в Держбюро розслідувань. Водночас військовим забороняють підіймати цю тему в інтервʼю, а самих журналістів звинувачують у необʼєктивності та підіграванні російським наративам, коли у їхніх матеріалах зʼявляються згадки про проблему.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE