Politerno > Україна і світ > Затримали ексзаступницю голови парламентського комітету з охорони здоров’я, яка налагодила продаж “липових” довідок ухилянтам. ФОТО

Затримали ексзаступницю голови парламентського комітету з охорони здоров’я, яка налагодила продаж “липових” довідок ухилянтам. ФОТО

  • 7 Червня, 2024
  • 285 Переглядів
  • 0

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру колишній народній обраниці Ірині Сисоєнко, яка раніше була заступницею Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, а наразі є заступницею директора медустанови, а також трьом медикам та двом посередникам. Їх підозрюють у налагодженні схеми вимагання та отримання грошей з працівників вугільної промисловості за встановлення інвалідності у зв’язку з професійною діяльністю.

Двоє посередників підшукували працівників вугільної промисловості, які у зв’язку зі шкідливими умовами праці мали право оформити групу інвалідності, однак, не могли цього зробити через бюрократію. Для того, щоб спростити процедуру, з них вимагали по 3-4 тисячі доларів США.

За гроші фіктивне проходження медичного огляду займало лише 1-2 дні. Після цього медичні документи пацієнтів відправлялись до Києва до державної медичної установи, працівники якої за попередньо отриманими списками підтверджували наявність хвороб та сприяли встановленню інвалідності.

Зібрані з пацієнтів гроші щомісячно передавали у Київ керівництву медустанови і в подальшому розподілялися між учасниками схеми.

Під час останньої передачі грошей в розмірі 32 тисячі доларів США посередника та заступницю керівника закладу затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Під час обшуків у підозрюваних виявлено та вилучено 629 тисяч доларів США, 9 мільйонів гривень, 34 тисячі євро, чорнову документацію, мобільні телефони з перепискою тощо.

Читайте також: “Заробляли” на іноземцях: у міграційників знайшли майна на майже 150 млн. ФОТО – ВІДЕО

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE