Politerno > Україна і світ > За травень в Україні мобілізовано більше людей, ніж за останні кілька місяців – Костенко

За травень в Україні мобілізовано більше людей, ніж за останні кілька місяців – Костенко

  • 10 Червня, 2024
  • 294 Переглядів
  • 0

За травень 2024 року в Україні мобілізували більше людей, ніж за останні кілька місяців.

Про це повідомив секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко (парламентська фракція “Голос”) у коментарі “Українській правді”.

“Травень 2024 року був найпродуктивнішим у плані мобілізації, напевно, з початку 2023 року. За цей травень вдалося мобілізувати більше людей, ніж за останні кілька місяців у цілому”, – зазначив Костенко.

На його думку, серед факторів, які вплинули на посилення мобілізації, – набрання чинності оновленого закону про мобілізацію, а також свідомість громадян.

Закон про мобілізацію почав працювати 18 травня. Люди оновлювали дані і йшли в армію. Ще один чинник – свідомість громадян, які побачили, що треба йти і захищати країну. Я також думаю, що багато людей, які хотіли мобілізуватися в період, коли закон напрацьовувався, чекали, які будуть умови, а в травні вступили до війська”, – вважає він.

Водночас секретар оборонного парламентського комітету висловив думку, що дію нового мобілізаційного закону можна буде побачити безпосередньо в армії вже через кілька місяців.

Нагадаємо, Швейцарія зафіксувала зростання кількості кібератак та дезінформації напередодні Саміту миру у ці вихідні, метою якого є створення шляху до миру в Україні, повідомив уряд країни у понеділок.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE