Politerno > Україна і світ > Північна Корея передала Росії 5 мільйонів артилерійських снарядів

Північна Корея передала Росії 5 мільйонів артилерійських снарядів

  • 14 Червня, 2024
  • 189 Переглядів
  • 0

Північна Корея, ймовірно, передала Москві близько 5 мільйонів артилерійських снарядів в обмін на технології для космічних супутників та конвенційну зброю.

Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Шин Вонсік, передає Укрінформ з посиланням на Bloomberg.

“Північна Корея відправила до РФ контейнери, які можуть вмістити майже 5 мільйонів артилерійських снарядів, але російський президент Володимир Путін, ймовірно, захоче отримати ще більше”, – сказав він.

За словами міністра оборони Південної Кореї, Сеул зафіксував щонайменше 10 000 транспортних контейнерів, переданих КНДР росіянам.
Читайте також: Японія уважно відстежує, чим Росія розраховується із КНДР за надані ракети

“Очікується, що Путін буде прагнути більш тісної співпраці з Північною Кореєю у галузі безпеки, особливо щодо військових поставок, таких як артилерійські снаряди”, — сказав Шин.

Він також зазначив, що Північна Корея відправила десятки балістичних ракет, щоб “допомогти Путіну атакувати сусідню країну”.

В обмін на надані боєприпаси РФ відправила Північній Кореї технології, щоб допомогти КНДР у її планах із розгортання низки розвідувальних супутників, а також звичайних озброєнь, таких як танки та літаки, додав міністр.

За даними корейських ЗМІ, Путін має намір відвідати Північну Корею вже наступного тижня. Ця поїздка стане його першим візитом з липня 2000 року.

Читайте також: “Ситуація крихка”: на території Запорізької АЕС стався вибух міни

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE