Politerno > Україна і світ > Рік після бунту Пригожина: стало відомо, де тепер найманці “ПВК Вагнер”

Рік після бунту Пригожина: стало відомо, де тепер найманці “ПВК Вагнер”

  • 21 Червня, 2024
  • 225 Переглядів
  • 0

Російська служба “ВВС” з’ясувала, що колишні найманці “ПВК Вагнер” тепер частково служать у Сирії, Центральноафриканській Республіці та в чеченському підрозділі “Ахмат”, що воює проти України.

Про це йдеться у матеріалі “ВВС“.

Як стверджує видання, про присутність найманців “ПВК Вагнера” у Сирії відомо з 2015 року. Однак тепер вони контролюються міністерством оборони Росії. Один з колишніх командирів ПВК каже, що  пропозиція для них звучала так: “Або Міноборони, або ***** [провалюйте]”.

“ВВС” пише, що в деяких африканських країнах найманці “Вагнера” ​​тепер увійшли до “Африканського корпусу”, підписавши контракти з Міноборони. До літа 2024 року єдиною державою, де ПВК Вагнера продовжувала свою роботу в умовно колишньому форматі, залишалася лише ЦАР.

З публікації “ВВС” випливає, що діяльністю найманців у ЦАР керує Павло Пригожин – син Євгена Пригожина. “Москва дала спадкоємцю добро на те, щоб продовжувати займатись в Африці тим, чим займався батько. З умовою, що це не суперечить інтересам Росії”, – зазначає один із співрозмовників видання, який раніше працював з Євгеном Пригожиним.

Крім того, наприкінці жовтня 2023 року командир підрозділу спецназу “Ахмат” Апти Алаудінов заявив, що колишні найманці “ПВК Вагнера” переходять до його підрозділів та вирушають на війну з Україною.

Глава Чечні Рамзан Кадиров називав конкретну цифру – понад 170 колишніх найманців перейшли до “Ахмату”. Втім співрозмовники “Бі-бі-сі” тоді казали, що насправді в “Ахмат” пішло не більше 50 осіб.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський призначив начальника Управління державної охорони.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE