Politerno > Україна і світ > Росія через “вагнерівців” готує теракт в Білорусі, щоб втягнути її у війну, – СБУ

Росія через “вагнерівців” готує теракт в Білорусі, щоб втягнути її у війну, – СБУ

  • 4 Серпня, 2023
  • 445 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України заявляє, що РФ готує провокацію “під чужим прапором”, щоб втягнути Білорусь у безпосередні бойові дії проти України.

Про це повідомляє СБУ.

Згідно з розвідданими провокацію, у вигляді теракту, планують вчинити на Мозирському нафтопереробному заводі. Підготовкою займається диверсійно-розвідувальна група із російських військових та спецслужбовців, яких відправили на до Білорусі під виглядом “вагнерівців”.

“Ця російська ДРГ має вчинити провокацію на НПЗ, вдаючи із себе “українських диверсантів”. У скоєному РФ планує звинуватити Україну, щоб таким чином вкотре спробувати втягнути Мінськ у повномасштабну війну проти нашої держави.

Інформацію про запланований у Білорусі теракт співробітники Служби безпеки отримали з кількох джерел. Зокрема, зі свідчень військовослужбовця ЗС РФ, якого українські захисники взяли у полон на Запорізькому напрямку”, – йдеться у повідомленні.

СБУ каже, що у мобільному телефоні полоненого росіянина знайшли інформацію про “спеціальну місію” на Мозирському НПЗ.

“У його телефоні кіберфахівці СБУ знайшли видалену переписку з іншими виконавцями, знімки об’єкта та окрему інформацію щодо операції”, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, Служба безпеки провела спецоперацію в бухті Новоросійська, надводний дрон пошкодив великий десантний корабель “Оленегорский горняк”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE