Politerno > Україна і світ > Сьогодні розпочинаються офіційні переговори про вступ України до ЄС

Сьогодні розпочинаються офіційні переговори про вступ України до ЄС

  • 25 Червня, 2024
  • 138 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 25 червня мають офіційно розпочатися переговори про вступ України до Європейського союзу. З цим історичним кроком вже привітала українців президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter-сторінку голови ЄК.

“Вітаємо Молдову та Україну з початком переговорів про вступ. Це дуже хороша новина для народу України, Молдови та всього Європейського союзу. Шлях попереду буде складним, але сповненим можливостей. Бажаємо вдалого початку переговорів”, – зазначила вона.

Зауважмо, що старт переговорів про вступ до ЄС заплановано на Першій міжурядовій конференції, що сьогодні проходитиме в Люксембурзі. Початок заходу о 15:30 за місцевим часом (о 16:30 за Києвом).

Що це означає

Ця Міжурядова конференція стане початком офіційних переговорів між країною-кандидатом та урядами країн – членів ЄС для обговорення та узгодження положень майбутнього договору про вступ країни-кандидата до блоку. При цьому переговори про вступ почнуться не тільки з Україною, а й з Модовою.

Відомо, що українську делегацію на заході очолить віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. З боку ЄС очільник МЗС Бельгії Аджа Лябіб і комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Олівер Варгеї. Члени блоку будуть представлені на рівні міністрів з європейських питань.

Під час заходу ЄС представить переговорну рамку, що визначає принципи та основи подальших переговорів. Крім того, як Україна, так і представники Євросоюзу представлять свої переговорні делегації та обміняються вступними заявами.

Загалом цей захід покликаний обговорити та погодити майбутній договір про членство. Наступний крок після старту перемовин очікується вже у липні, під час якого Україна зробить оцінку відповідності свого законодавства у низці сфер і розумітиме подальші зобов’язання.

Читайте також: Іспанія передала Україні зенітні ракети Patriot та танки Leopard

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE