Politerno > Україна і світ > РФ активізувала перекидання на територію окупованого Донбасу військової техніки – Турчинов

РФ активізувала перекидання на територію окупованого Донбасу військової техніки – Турчинов

  • 7 Лютого, 2017
  • 1651 Переглядів
  • 0

Російська Федерація активізувала перекидання на територію окупованої частини Донбасу військової техніки, зброї та військовослужбовців, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов – повідомляє “Інтерфакс”.

“Через неконтрольовану частину українсько-російського кордону з території РФ завозиться велика кількість військової техніки, танків, реактивних систем залпового вогню тощо”, – наводить слова О.Турчинова прес-служба РНБО України у вівторок удень.

За словами О.Турчинова, військову техніку, зброю, боєприпаси, спорядження та пально-мастильні матеріали завозять організовано та планомірно практично в щоденному режимі.

Голова РНБО зазначає, що лише за останні три доби з РФ на Донбас було перекинуто в значній кількості танки, БМП, МТ-ЛБ (багатоцільовий транспортер (тягач) легкий броньований), РСЗВ “Град”, а також САУ 2С7 “Піон” (203 мм), 2А36 “Гіацинт” (152 мм ).

“Підкріплення надається російським гібридним військам, розташованим уздовж усієї лінії розмежування”, – сказав секретар РНБО, зазначивши, що в російських військкоматах ведеться неприхована робота з вербування контрактників для участі в бойових діях на сході України.

“Усе це може свідчити про готовність Росії до подальшої ескалації бойових дій на Донбасі”, – сказав О.Турчинов, додавши, що РФ не зможе приховати від міжнародної спільноти свої агресивні дії проти України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE