Politerno > Україна і світ > Гройсман дорікає блокадникам – Кучеренко Гройсману

Гройсман дорікає блокадникам – Кучеренко Гройсману

  • 13 Лютого, 2017
  • 1806 Переглядів
  • 0

На спільній прес-конференції з прем’єром Молдови, прем’єр-міністр Укрраїни Володимир Гройсман заявив, що в понеділок енергетичний штаб розгляне питання ведення надзвичайного стану в енергетиці.

“Зараз буде розглянуто питання на засіданні енергетичного штабу щодо доцільності введення надзвичайного стану в українській енергетиці і формування плану або пропозиції, які будуть полягати в втому числі і у віялових відключеннях, щоб не допустити проблемних речей, пов’язаних із забезпеченням вугіллям”, – заявив очільник уряду.

Про це повідомляє УП.

“Сьогодні енергетики розглянуть це питання і дадуть рекомендації, коли потрібно розпочинати. Не можна затягувати до того, як стратегічні запаси вугілля будуть зменшені”, – відповів Володимир Гройсман на питання, які саме райони можуть постраждати від віялових відключень?

“Я хочу поставити питання про Київ, Харків, я не розумію, що, хтось хоче допустити, щоб помешкання лишились без опалення? Це неприпустимо просто. Якщо хтось з тих, хто блокує, знає, як замінити вугілля, прийдіть і скажіть, як це зробити” – наголосив прем’єр-міністр.

В то й же час він зазначив, що “не грає в політику” і “дивиться на питання по-господарськи”. “Мене цікавить тепло і світло”, – додав він.

Екс-міністр ЖКХ Олексій Кучеренко продовжучи тему енергобезпеки, на своїй сторінці у Facebook написав наступне:

“Якщо Ахметов не може самостійно вирішити проблему диверсифікації поставок і держава Україна змушена йти на політичні поступки бандитам, то дайте мені хоча б один аргумент проти націоналізації енергетичних активів Ахметова.
Не подобається “націоналізація”, давайте назвемо це “добровільної реприватизацією”.
Суть ідеї від цього не змінюється.
До речі, представники держкомпанії “Центренерго” тільки тиждень тому доїхали до ПАР, “шукати” вугілля.
“Центренерго” управляється Фондом Держмайна, за призначення заносять величезні гроші.
Звичайно, це мізер в порівнянні з “Роттердамом”.
Але і це “закладено” в тариф на електроенергію, які зібрався піднімати Діма з НКРЕКУ.
Вірніше, Діми господарі.
І останнє:
“Я на минулому засіданні дав доручення, щоб уряд розібрався з формулою … Це рішення незалежного регулятора, який уряду не підпорядковується, але уряд таки не буде сидіти і спостерігати за тим, як формується ціна на вугілля в Україні. Я вважаю, що схема + Роттердам є неприйнятною “, -. сказав він на засіданні кабінету Міністрів в п’ятницю” Прем’єр Гройсман, 6 червня.

NB. Коротше, заплуталися ви, хлопці, остаточно.
Це вам не базар “Юність”“.
Редакція слідкує за висловлювань екс-чиновника щодо енергетичних питань, особливо в конексті болючої для українців теми тарифів, а тому пропонуємо скрін ще однієї публікації зі сторінки Олексія Кучеренка:
Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE