Politerno > Тернопільщина > Патріарх Шевчук зустрівся зі студентами та працівниками медуніверситету

Патріарх Шевчук зустрівся зі студентами та працівниками медуніверситету

  • 20 Лютого, 2017
  • 1345 Переглядів
  • 0

18 лютого у Тернопільському державному медичному університеті відбулася зустріч Патріарха Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава Шевчука з працівниками та студентами з нагоди 60-річчя вищого навчального закладу.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

На запрошення участь у події взяв міський голова Сергій Надал. Звертаючись до присутніх очільник Тернополя значив, що сьогодні у місті є Боже провидіння, оскільки відбуваються одночасно декілька важливих для вірян подій. Адже тернополяни та гості міста мають можливість поклонитися унікальній реліквії – Нерукотворному образу Ісуса Христа. Привезли цю святиню із Риму меценати на прохання тернопільського духовенства. Це символічний акт підтримки Святим Престолом України у складний для неї час і важливий знак надії.

«Також цими днями вся Україна відзначила 125-у річницю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого. Великий Патріарх заповідав нам українцям постійно навчатися і вдосконалюватися. Адже без доброї освіти неможлива здорова, незалежна нація», – сказав міський голова.

Сергій Надал подякував Патріарху Святославу Шевчуку від імені громади за ті справи, які глава УГКЦ робить заради відродження України. А тернопільській молоді, студентам ТДМУ побажав злагоди, миру та ставати успішними, бо лише успішні люди творитимуть успішну країну.

Нагадаємо, у п’ятницю, 17 лютого, Блаженніший Святослав, Предстоятель УГКЦ, у рамках пастирського візиту на Тернопільщину відвідав Архикатедральний собор Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці.
Першоієрарх вшанував чудотворну ікону Лику Христового (Мандиліон з Едесси), яка цими днями перебуває на Тернопільщині.

Того ж дня у Заздрості, родинному Патріарха Йосифа, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди 125-ліття від дня його народження, яку очолив Предстоятель УГКЦ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE