Politerno > Україна і світ > Ситуація в Києві після зіткнень

Ситуація в Києві після зіткнень

  • 20 Лютого, 2017
  • 2293 Переглядів
  • 0

Ситуація у центрі Києва після зіткнень між правоохоронцями та учасниками “блокадного віча” станом на 23 годину стабілізувалася, наразі на Майдані спокійно.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, близько сотні “блокадників”, серед яких нардепи від “Самопомочі” Семен Семенченко та Єгор Соболєв, перебувалють біля Стели Незалежності на Майдані та готують план подальших дій.

Зокрема, обговорювалась ідея організувати штаб учасників і прихильників блокади торгівлі з окупованими територіями. Семенченко закликав громадян, що підтримують “блокадників”, приходити на Майдан ввечері у неділю та збиратися на віче у понеділок, 20 лютого.

У спільноті “штабу блокади” у Facebook також повідомили про наміри зібратися на Майдані ввечері у понеділок. Також, повідомляється, що п’ятеро затриманих мітингарів звільнені. Поліція склала протоколи про хуліганство. У одного хлопця розбите око, в іншого – голова.

“Все це зробили поліціанти під час затримання на Хрещатику. Командував підрозділом начальник патрульноіі поліцііі Києва Юрій Зозуля!” – сказано в повідомленні.

Прилеглі до Майдану вулиці й далі охороняють правоохоронці, які стоять кордонами на Хрещатику, з боку Європейської площі, на Інститутській і на перетині вулиць Інститутської та Банкової.

Народний депутата Єгор Соболєв на своїй сторінці у Facebook заявив, що постраждав під час сутичок із поліцією.

“Троши крові в мене – це результат годинних безплідних перемовин з людьми начебто в українській формі, які бачили мене, бачили посвідчення народного депутата, розуміли, що вони не тільки мене, а всіх людей не мають права блокувати спочатку на Інститутській, потім на Грушевського, потім на Хрещатику, але щоразу блокували”, – написав нардеп.

Вітаю Президента Порошенка і міністра внутрішніх справ Авакова. Стягнув в район Банковоі кілька тисяч правоохоронців, …

Опубліковано Єгором Соболєвим 19 лютого 2017 р.

Також, стало відомо, що комбата “ОУН” Миколу Коханівського та решту затриманих під час зіткнень прихильників блокади ОРДЛО з поліцією в центрі Києва, випустили з Деснянського райвідділу.

Про це повідомив народний депутат Ігор Мосійчук у Facebook.

“Комбата ОУН Микола Коханівський звільнено! На вході в Деснянський РОВД його зустріли побратими. Слава Україні!”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE