Politerno > Україна і світ > Залужний виступив проти норми про залучення до армії ув’язнених і судимих – ЗМІ

Залужний виступив проти норми про залучення до армії ув’язнених і судимих – ЗМІ

  • 4 Січня, 2024
  • 4806 Переглядів
  • 0
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки виступив проти норми про залучення до армії ув’язнених і судимих.

“Були дуже емоційні обговорення. І щодо норм по інвалідності, і щодо електронних повісток. Ми питали, чому цю норму внесли і навіщо. Наприклад, як буде вручатись електронна повістка, як вони бачать створення електронного кабінету. З деякими зауваженнями нашими вже погоджуються”, – розповідає один з народних депутатів журналістам NV.

За словами співрозмовника, головнокомандувач Валерій Залужний з деякими запропонованими нормами жорстко не погоджувався.

“Він виступив проти норми про залучення до армії ув’язнених і судимих. Він каже: армія це що, для поганих людей? Це не так. Але він також сказав: мені треба люди, росіяни вже призвали 400 тис. і на червень готують ще декілька сотень тисяч, до 400 тис. Ким мені воювати? Або звертатись до світу і там просити людей або ви йдіть воюйте, якщо не забезпечите”, – сказав співрозмовник видання.

Міністр оборони Рустем Умєров, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та начальник Генерального штабу ЗСУ Сергій Шаптала на засіданні комітетунаголосили на необхідності удосконалення політики мобілізації.

Нагадаємо, під час останніх ракетних обстрілів України Росія мобіл принаймні кілька балістичних ракет, отриманих від Північної Кореї в обхід міжнародних обмежень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE