Politerno > Україна і світ > Обмін полоненими зірвано через рішення СБУ – Рубан

Обмін полоненими зірвано через рішення СБУ – Рубан

  • 27 Лютого, 2017
  • 1646 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України скасувала дозвіл на перетин лінії зіткнення на сході України керівнику “Офіцерського корпусу” Володимиру Рубану. Пізніше Володимир Рубан заявив, що через непропуск його в КПВВ “Мар’їнка” в понеділок зірвався обмін полоненими, не передбачений Мінськими угодами

Про це повідомляла УП та сам Рубан в коментарі “Громадському”.

“СБУ скасувала дозвіл про перетин лінії зіткнення громадянину України Рубану В.В.”, – оновила свій пост речниця СБУ Олена Гітлянська щодо опитування Рубана у зв’язку з фактом порушення ним встановленого порядку перетину лінії розмежування у районі проведення АТО.

В свою чергу Рубан заявив: “Сьогоднішній обмін, який повинен був відбутися поза Мінськими угодами, зірваний, тому що я не потрапив на ту територію (тимчасово непідконтрольну українській владі). Він відбудеться, незалежно від того, хто його буде підштовхувати…, обмін буде”.

Він не відповів на запитання про наступну можливу дату обміну.

Керівник Центру звільнення полонених також повідомив, що народний депутат України Надія Савченко 24 лютого не перетинала КПВВ “Мар’їнка” разом з ним, вони зустрілися вже в Донецьку.

За його словами, мета поїздки 24 лютого – передати в Макіївську колонію полоненим речі і медикаменти, які зібрали їхні родичі.

Як відомо, прес-служба Державної прикордонної служби України повідомила, що стосовно Рубана складено адміністративний протокол за ст. 202 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення прикордонного режиму або режиму в пунктах пропуску через державний кордон).

Сам Рубан розцінює скасування СБУ дозволу йому на перетин лінії зіткнення свого роду помстою з боку спецслужби.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE