Politerno > Україна і світ > СБУ виявила незаконне втручання в мережу Державної міграційної служби

СБУ виявила незаконне втручання в мережу Державної міграційної служби

  • 7 Квітня, 2017
  • 1301 Переглядів
  • 0

Співробітники СБУ оприлюднили деталі слідчих дій стосовно столичної компанії, у результаті чого було призупинено обслуговування клієнтів у центрах обслуговування громадян Паспортний сервіс.

Як повідомили в СБУ, співробітники виявили незаконне втручання комерційної структури у роботу телекомунікаційних мереж Державної міграційної служби.

“У 2014-2015 роках спеціалізоване держпідприємство виконувало роботи зі створення, побудови та налаштування захищеної телекомунікаційної мережі для Державної міграційної служби. Під час виконання контракту через попередню змову з окремими посадовцями ДМС та Держслужби спеціального зв’язку  частина грошей була привласнена”,- повідомили в СБУ.

За інформацією СБУ, у деяких субпідрядників залишився несанкціонований доступ в інформаційну мережу ДМС. Зокрема, в одному з столичних приватних підприємств СБУ виявила серверне обладнання, яке мало доступ до мережі ДМС з одночасним виходом в Інтернет.  Це, за попереднім висновком експертів, має ознаки несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи ДМС та створює умови для витоку інформації з обмеженим доступом.

У той же час в СБУ заперечили проведення  слідчих дій у приміщенні Центру оброки інформації ДМС та заявили, що не вилучали серверне обладнання.

За даним фактом відкрито у кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 328 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 6 квітня державне підприємство Документ повідомило про тимчасове призупинення роботи всіх центрів обслуговування громадян Паспортний сервіс, де здійснюється оформлення закордонних паспортів та ID-карток.

У Державній міграційній службі додали, що надання послуг також призупинено і в Центрах надання адміністративних послуг по всій Україні. У відомстві пояснили, що це сталося через слідчі дії працівників Служби безпеки України в одного з операторів зв’язку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE