Politerno > Україна і світ > Дональд Трамп вже не вважає НАТО “застарілим”

Дональд Трамп вже не вважає НАТО “застарілим”

  • 13 Квітня, 2017
  • 1339 Переглядів
  • 0

Американський президент Дональд Трамп заявив, що більше не вважає НАТО “застарілим”. Він закликав до модернізації Альянсу, щоб він краще міг реагувати на сучасні виклики.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп закликав до пошуку “нових рішень в нових умовах” для Північноатлантичного альянсу, щоб зробити НАТО більш дієвим інструментом для реагування на сучасні виклики, такі як міграція та тероризм.

Про це президент США заявив після зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Вашингтоні у середу, 12 квітня, пише The Washington Post.

Трамп зазначив, що більше не вважає НАТО застарілою організацією. “Я казав, що він (НАТО – Ред.) застарілий. Він більше не є застарілим”, – наголосив американський президент. “Ми не повинні застрягати у застарілому мисленні, яке має так багато людей, а застосовувати нові рішення для відповіді на нові умови по всьому світу”, – додав він.

Також Трамп висловив сумнів стосовно того, що сирійська влада здійснила хімічну атаку у провінції Ідліб 4 квітня, не попередивши про це Росію. Він зазначив, що у Вашингтоні хочуть покращити відносини з Москвою, які зараз, на його думку, перебувають на “історичному мінімумі”. “Було б чудово, якби НАТО і США могли порозумітися з Росією. Росія – сильна країна. Ми – дуже-дуже сильна країна. Потрібно подивитися, як будуть розвиватися відносини”, – заявив Трамп.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг, у свою чергу, віддав належне ролі США у НАТО та особливо відзначив спрямування Америкою військових контингентів до Східної Європи. Як Столтенберг, так і Трамп вкотре наголосили на необхідності довести рівень оборонних витрат усіма членами Альянсу до двох відсотків ВВП щорічно.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE