Politerno > Тернопільщина > Михайло Головко: Українці платять за газ вдвічі більше, ніж американці і поляки

Михайло Головко: Українці платять за газ вдвічі більше, ніж американці і поляки

  • 13 Квітня, 2017
  • 1795 Переглядів
  • 0

Введення абонплати за користування газовими мережами змусило українців вкотре обурюватись і відстоювати власні інтереси.

З приводу скандальної ініціативи НКРЕ ВО “Свобода” ініціюювала акцію “Зупинити тарифний терор”.

Початок всеукраїнського руху проти введення абонплати за користування газовими мережами анонсували 8 квітня у Тернопільському прес-клубі. Участь у заході взяв народний депутат України від Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Михайло Головко, який зокрема звернув увагу присутніх на те, як відрізняється ціна на газ в Україні від інших, більш економічно розвинених країн.

– За останні роки ситуація на газовому ринку є просто шокуючою для людей, адже ціна за два роки зросла у 18 разів. Більше того, така ціна знищує нашу економіку, обороноздатність і вона є вдвічі більшою, ніж у Сполучених Штатах Америки. Нещодавно я їздив до Сейму в Республіку Польщу і в спілкуванні дізнався, що у поляків ціна теж майже удвічі менша, ніж в Україні, – розповідає Михайло Головко.

Причиною того, що українці зі своїх і так напівпорожніх кишень дістають більше, аніж американці і поляки, є політика антиукраїнської влади.

– Суспільство гідно відреагувало, влада думала зіграти фарс: представник Порошенка Вовк, який був менеджером у Москві на фабриці «Roshen», озвучив ідею введення абонплати, зрозуміло, що такі рішення попередньо узгоджуються з вищим керівництвом, безпосередньо з Президентом. І коли вони побачили реакцію суспільства – розіграли «сценку хороший і поганий поліцейський», ніби Вовк поганий, а Президент – хороший, бо призупиняє дію указу, – говорить «свободівець».

Тепер українці, переконаний Михайло Головко, повинні зробити і другий крок – наполягти на своїй думці і через виборні органи, місцеві ради донести позицію громад до влади.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE