Politerno > Україна і світ > 10 реанімаційних “Богданів” для спасіння бійців отримали ЗСУ (фото)

10 реанімаційних “Богданів” для спасіння бійців отримали ЗСУ (фото)

  • 19 Квітня, 2017
  • 1749 Переглядів
  • 0

Міністерство оборони України отримало десять реанімаційних автомобілів від Черкаського автозаводу “Богдан”

Про це повідомляється на сторінці Facebook Генерального штабу ЗСУ.

“Машини, які тільки зійшли з конвеєра заводу, передано в рамках виконання контракту між Міністерством оборони України та корпорацією” Богдан”. У заході взяли участь представники заводу-виготовлювача і військові медики”, – повідомили військові.

– Сьогодні ми передаємо лише першу партію автомобілів “Богдан 2251”. По контракту цього року ми повинні виготовити 100 автомобілів такого типу, – зазначив директор автоскладального заводу “Богдан” Владислав Сопіт, – далі щомісяця військові отримуватимуть чергові партії “санітарок”.

[metaslider id=10892]

“Один з військових продуктів це санітарна машина, яка буде застосовуватися в ЗСУ. Крім того, вони беруть участь в поставках вантажних транспортних автомобілів. Уже поставлено 120 машин для потреб ЗСУ”, – відзначили армійці.

Автомобіль призначений для транспортування поранених та хворих від медичних підрозділів військових частин до військових госпіталів та цивільних лікарень. Богдан 2251 вже пройшов випробування у зоні АТО.

За словами директора з маркетингу Дочірнього підприємства автоскладальний завод № 2 Автомобільної корпорації “Богдан Моторс” Ігоря Осадчого, нині завод працює над розробкою броньованого санітарного автомобіля, який дозволить вивозити поранених бійців прямо із зони бойових дій.

Нагадаємо, що наказом Міністра оборони від 27 березня 2017 року № 180, автомобіль санітарний Богдан 2251 на шасі Great Wall Wingle 5, допущений до експлуатації у ЗСУ на особливий період.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE