Politerno > Україна і світ > Гройсман обіцяє надбавки до пенсії з 1 жовтня від 200 до 1000 грн

Гройсман обіцяє надбавки до пенсії з 1 жовтня від 200 до 1000 грн

  • 19 Квітня, 2017
  • 1508 Переглядів
  • 0

Глава уряду Володимир Гройсман розповів про майбутнє підвищення пенсій з 1 жовтня.

Про це він сказав в програмі “Лівий берег із Сонею Кошкіною”.

“Зараз дефіцит Пенсійного фонду – 140 млрд грн, 85% українських пенсіонерів живуть на межі бідності. Ми готові це змінити, у нас є моделі і найближчим часом ми їх запропонуємо. В роботі з МВФ 99% всіх позицій є спільними”, – зазначив Гройсман.

Прем’єр наголосив, що з 1 жовтня в уряду спільно з МВФ буде спільне рішення, яке зробить можливим підняття понад 5 мільйонам українських пенсіонерів пенсії. І що кожен з них отримає підвищення від 200 до 1000 гривень.

Володимир Гройсман перконаний, що збільшення мінімальної заробітної плати до рівня 3200 грн є недостатнім для нормального життя громадян.

“Людина, яка працює, має отримувати нормальну заробітну плату. Вибачте, але 3200 грн – це не ті кошти, які можна вважати достатніми”, – сказав Гройсман.

Він вважає нормальною ситуацію, коли б приватні підприємці платили гідні зарплати тим працівникам, які заробляють гроші для них.

Як повідомлялось, раніше Гройсман заявляв, що з 1 жовтня 2017 року збільшаться виплати для 5 млн 620 тис. українських пенсіонерів. Також він повідомив, що кабінет міністрів України запропонує Верховній Раді скасувати оподаткування пенсій для пенсіонерів, які працюють, з 1 жовтня поточного року.

А міністр соціальної політики Андрій Рева сказав, що Україні потрібна пенсійна система, яка буде мотивувати людей виходити на пенсію пізніше.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE