Politerno > Україна і світ > Рева: Хочеш йти на пенсію в 60 років – зароби її

Рева: Хочеш йти на пенсію в 60 років – зароби її

  • 18 Квітня, 2017
  • 1408 Переглядів
  • 0

Україні потрібна пенсійна система, яка буде мотивувати людей виходити на пенсію пізніше.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в інтерв’ю ZN.ua.

“Пенсійний вік у нас вже підвищується. Тому той ефект, про який говорив МВФ, треба ділити на два. Для жінок, з 2011-го протягом ще десяти років, пенсійний вік зростатиме. І якби ми пішли по шляху “пенсійного віку”, то мова йшла б тільки про чоловіків”, – пояснив він.

“Але якщо ми підвищуємо пенсійний вік, то б’ємо по тій частині суспільства, яка платить внески, працює і кожен день чекає пенсії. А до них приходять і кажуть: ви підете на пенсію не зараз, а через три роки. Це демотивує людей. А потрібна система, яка, навпаки, мотивує”, – зазначив чиновник.

“Наша головна мета – збільшити кількість людей, які сплачують пенсійні внески. Зрівнялівкою цього досягти не можна. Платити почнуть тоді, коли зрозуміють, що пенсію потрібно заробити, що вона залежить від розміру внеску і стаж. Людину потрібно поставити перед вибором: хочеш йти на пенсію в 60 років – зароби її. Не заробив – в 60 років на відпочинок йти не повинен”, – додав Рева.

Як відомо, українська влада побіцяла МВФ, що Верховна Рада затвердить комплексну пенсійну реформу, яка вступить в силу з 1 січня 2018 року. Виходячи з тексту меморандуму, вона передбачає певний набір варіантів виходу на пенсію “з розширеним діапазоном пенсійного віку”. Цей діапазон буде варіюватися в залежності від придбаного громадянином страхового стажу. Вимоги до страхового стажу, в свою чергу, будуть посилені. При цьому сам МВФ також рекомендує Україні поступово збільшити пенсійний вік до 63-65 років до 2031 року. Буде розширено базу оподаткування єдиним соцвнеском.

В уряді вважають, що комплексна пенсійна реформа дасть економію в розмірі 3% ВВП. На даний момент річний дефіцит Пенсійного фонду, що покривається держбюджетом, досягає 150 млрд грн або понад 5% ВВП.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE