Politerno > Україна і світ > Російські легкоатлети на ЧС-2017 виступатимуть під нейтральним прапором

Російські легкоатлети на ЧС-2017 виступатимуть під нейтральним прапором

  • 18 Квітня, 2017
  • 1390 Переглядів
  • 0

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) заборонила російським спортсменам виступати на чемпіонаті світу 2017 під прапором своєї країни. Таким чином росіяни братимуть участь у змаганнях під нейтральним прапором IAAF.

Про це повідомив президент Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) Дмитро Шляхтин, передає агентство “Р-Спорт”.

“На комерційних стартах прапор не піднімається, там вони (російські легкоатлети) можуть виступати в будь-який екіпіровці. Тепер ми отримали роз’яснення від (президента IAAF Себастьяна) Коу щодо статусу нейтрального прапора, у нас є розуміння з цього питання. Через те, що ВФЛА відсторонена, єдине рішення цього питання — виступ під прапором IAAF. Ніяких інших варіантів у нас немає. На раді IAAF влітку ця тема підніматися вже не буде”, — сказав Шляхтин

Повідомляється, що на сьогодні 12 російських легкоатлетів, в тому числі чемпіони світу Сергій Шубєнков і Марія Кучина, мають дозвіл IAAF виступати на міжнародних змаганнях під нейтральним прапором.

“Що стосується 17 спортсменів, які отримали відмову в допуску до міжнародних стартів, уточнення з цього питання ми ще не отримали”, — додав Шляхтин.

Чемпіонат світу з легкої атлетики відбудеться у Лондоні з 5 до 13 серпня.

Як відомо, спортивний арбітраж не допустив легкоатлетів Росії до Олімпіади-2016 через допінговий скандал.

Пізніше Міжнародний олімпійський комітет анонсував нові санкції проти РФ через допінг.

У лютому 2017 Міжнародна федерація легкої атлетики схвалила заявки трьох російських спортсменів на виступи під нейтральним прапором.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE