Politerno > Україна і світ > Росіян та білорусів допустили до Олімпіади та Паралімпіади

Росіян та білорусів допустили до Олімпіади та Паралімпіади

  • 6 Березня, 2024
  • 207 Переглядів
  • 0

Міжнародна тенісна федерація (ITF) оголосила про рішення допустити росіян та білорусів до участі в Олімпіаді та Паралімпіаді 2024 року в Парижі у нейтральному статусі.

Як повідомляє офіційний сайт ITF, дозвіл змагатися на Олімпійських та Паралімпійських іграх отримають тенісисти, які відповідатимуть умовам нейтральності, визначеним Міжнародними олімпійським та паралімпійським комітетами.

Літні Олімпійські ігри пройдуть у столиці Франції з 26 липня до 11 серпня. Паралімпійські ігри – з 28 серпня до 8 вересня.

Як відомо, у жовтні 2023 року виконавчий комітет Міжнародний олімпійський комітет (МОК) ухвалив рішення про призупинення членства Олімпійського комітету РФ. Організація так постановила, адже 5 жовтня ОКР прийняв до свого складу олімпійські комітети тимчасово окупованих територій України.

Також слід додати, що в грудні 2023-го Міжнародний олімпійський комітет офіційно дозволив росіянам та білорусам змагатися на Олімпіаді в Парижі у нейтральному статусі за умови виконати норм відбору.

Нагадаємо, російські війська 6 березня з артилерії вдарили по “Епіцентру” в Нікополі на Дніпропетровщині, вогонь охопив 4 тисячі квадратних метрів, полум’я приборкували понад 5 годин.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE