Politerno > Україна і світ > Харлан дискваліфікували з ЧС за відмову тиснути руку російській шаблістці – Україна готує протест

Харлан дискваліфікували з ЧС за відмову тиснути руку російській шаблістці – Україна готує протест

  • 27 Липня, 2023
  • 585 Переглядів
  • 0

Українську шаблістку Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу з фехтування в Мілані за відсутність “прояву поваги” до росіянки після перемоги у двобої.

Про це повідомляє Tribuna із посиланням на журналіста Євроспорту Марко Аркарі.

Харлан на старті турніру перемогла росіянку Анну Смірнову (15:7). Після завершення бою вона відмовилася тиснути руку Смірновій, пропонуючи “стукнутися” зброєю. Не отримавши відповіді, Харлан залишила доріжку.

Смірнова подала протест проти Харлан через відсутність “прояву поваги” і понад 50 хвилин перебувала на доріжці після матчу. Згідно правил Міжнародної федерації фехтування, відсутність “прояву поваги” карається чорною карткою – дискваліфікацією з турніру.

Попри це, як повідомляє “Суспільне”, у лайвтабло до наступного раунду пройшла саме Харлан. Вона мала зустрітитися з болгаркою Йоаною Ілієвою. Однак бій не відбувся. У лайвтабло було відзначено, що до наступного раунду проходить Ілієва.

Таким чином, Харлан все ж дискваліфікували за відмову вітати росіянку. “Суспільне” наголошує, що українська команда намагалася оскаржити рішення, однак це не вдалося.

Федерація фехтування України готує протест на дискваліфікацію з чемпіонату світу української шаблістки Ольги Харлан за те, що вона відмовилась тиснути руку росіянці.

“Ми готуємо протест, будемо оскаржувати це рішення”, – заявив президент ФФУ Михайло Ілляшев в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

За словами Ілляшева, про те, аби Харлан повернули на ЧС, уже не йдеться. Федерація буде намагатися скасувати її дискваліфікацію з наступних змагань.

Президент ФФУ розповів, що зараз перебуває на змаганнях. Як йому відомо, суддя, який безпосередньо працював на поєдинку між українкою та росіянкою, не давав Харлан так звану чорну картку, тобто не дискваліфікував її. Це вже потім почались “підкилимні ігри”: дискваліфікація з’явилась уже після того, як визначилась наступна суперниця Харлан, навіть був призначений суддя на наступний бій.

Ілляшев сподівається, що розгляд апеляції завершиться днями.

Водночас радник голови Офісу президента Михайло Подоляк опублікував у Twitter фотографію російської фехтувальниці Анни Смірнової, через яку здійнявся скандал. На знімку вона позує у шапці-ушанці збройних сил РФ, а біля неї стоїть російський військовий.

Анна Смирнова

“Як бачимо, вона відкрито захоплюється російською армією, що вбиває українців і знищує наші міста”, – коментує фото Подоляк.

Коли було зроблено світлину, невідомо.

Нагадаємо, суд заарештував майно, гроші та банківські рахунки ексначальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова та членів його сім’ї.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE