Politerno > Україна і світ > Ківа формує загони “дружинників” з ветеранів АТО без зброї, але з кийками та наручниками

Ківа формує загони “дружинників” з ветеранів АТО без зброї, але з кийками та наручниками

  • 1 Травня, 2017
  • 2351 Переглядів
  • 0

1 травня в Бучі Київської області радник очільника МВС Ілля Ківа презентував проект “Безпека життя”. Ветерани АТО патрулюватимуть вулиці, допомагаючи Нацполіціі підтримувати громадський порядок.

Про це повідомляє “112 Україна”.

“Ми цей проект готували дуже давно, сьогодні найгостріша проблема – відчуття захисту цивільних осіб. Ми зуміли сьогодні дати можливість ветеранам АТО виконувати свій обов’язок і нести службу на вулицях міст, захищати і підтримувати правопорядок”, – сказав Ківа.

За його словами, проект реалізований за підтримки МВС і Нацполіціі. Головна його мета – охорона громадського порядку і працевлаштування ветеранів АТО. У Бучі службу нестимуть 50 осіб, які будуть допомагати поліції цілодобово. 3 травня такий проект стартує в Києві, там чергуватимуть близько 300 осіб. Потім така практика з’явиться в Одесі, Харкові та інших містах.

Ківа зазначив, що всі учасники проекту офіційно працевлаштовані і отримують зарплату. До цього вони пройшли місячні курси. Що стосується озброєння, то Ківа сказав, що зброї у них не буде, але будуть наручники і кийки. Учасники проекту мають право затримати порушника і передати його поліції.

“Будуть тривожні кнопки, буде гаряча лінія. Надалі перейдемо до відеоспостереження таких пунктів охорони”, – анонсував Ківа.

Що стосується фінансування, то Ківа сказав, що на старті це фінансувала група людей, в подальшому “дружинники” будуть забезпечуватися за рахунок бюджетів міст.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE