Politerno > Україна і світ > У Маріуполі відбувся мітинг єдності проти “русского мира” (Фото/Відео)

У Маріуполі відбувся мітинг єдності проти “русского мира” (Фото/Відео)

  • 1 Травня, 2017
  • 1366 Переглядів
  • 0

У мітингу, який розпочався з виконання гімну України, взяло участь кілька сотень маріупольців.

Люди прийшли на захід із плакатами: “З Україною в серці”, “Русский мир – це війна”, “Маріуполь без рашизму”, “Опоблок – це тероризм”

Про це  повідомив сайт Маріуполя.

Мітинг проходив під гаслом “Маріуполь – це Україна!”, На якому жителі міста ще раз заявили про свою любов до рідної країни.

Сотні жителів міста прийшли на мітинг у вишиванках або з патріотичної символікою, щоб відкрито заявити, що вони проти маніпуляцій, які проводить “Опозиційний блок” в Маріуполі. Вони люблять свою країну і не відчувають проблем, пов’язаних з російською мовою.

Мітинг почався з виконання гімну України.

Перед присутніми виступали всі бажаючі. Це були не політики чи громадські працівники, а підприємці, школярі, вчителі. Вони говорили про те, що ніхто не заважає їм говорити російською мовою – ні вдома, ні на вулиці, ні на роботі.

Деякі маріупольці прийшли з плакатами.

[metaslider id=12534]

Окремо на мітингу говорили про депутата міської ради Андрія Федая, який, на думку жителів Маріуполя, “розгойдує” ситуацію в місті.

“Якщо хтось хоче жити в Америці, то він збирає речі й переїжджає, якщо хоче жити в Польщі, то він продає нерухомість та їде, і тільки ці люди хочуть, щоб Росія прийшла сюди”, – сказав один із виступаючих.

За підсумками заходу маріупольський волонтер і журналіст Ірина Прудкова опублікувала у Facebook фоторепортаж із місця події. “Маріуполь учора, сьогодні, завтра”, – написала вона.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE