Politerno > Україна і світ > Причина, по якій США не хоче давати гроші для України (Відео)

Причина, по якій США не хоче давати гроші для України (Відео)

  • 1 Травня, 2017
  • 1494 Переглядів
  • 0

Високий рівень корупції в Україні став причиною, по якій Сполучені Штати Америки планують скоротити фінансову допомогу Києву на 68,8% вже в 2018 році.

Про це в ефірі “Обозреватель.LIVE” заявив американський політолог, директор неурядової організації For a free Ukraine Джейсон Смарт.

За його словами, у Вашингтона і Києва є прекрасні можливості для тісної співпраці і американці готові допомагати Україні.

“Але, як ви знаєте, найбільша проблема – це корупція. Тіллерсон це сказав після розмови з Порошенком. USAID зменшить в Україні свою підтримку … Це саме через корупцію”, – сказав політолог.

Смарт зазначив, що відповідний законопроект ще не прийнятий і дата голосування поки невідома. Він підкреслив, що президент США Дональд Трамп зробить все, щоб прискорити цей процес.

“Є серйозна можливість, що цей закон буде скоро прийнятий. Якщо Трамп буде чекати і не вирішить питання зараз, то це буде показником того, що він як президент нічого не робить”, – пояснив експерт. Він підкреслив, що Трамп буде боротися за лояльність американських виборців.

“Йому (Трампу) треба вирішувати проблеми зараз і показувати, що є результати по внутрішній політиці … Йому треба показати, що він вирішує проблеми економічного характеру в першу чергу”, – заявив Смарт.

В контексті цього, зазначив експерт, Білий дім змінює свою позицію щодо України. Він розповів, що в американських ЗМІ Україна часто фігурує як дуже коррумпірована країна.

“Американці дуже готові допомогти іншим країнам. І вони хочуть допомогти Україні, але … Відкриваєш вранці The Washington Post, і в першій статті читаєш, що тут така страшна корупція.

Вони цього не розуміють … для них це великий шок … Американці не бачать сенсу інвестувати гроші, які можуть вкрасти “, – додав Смарт.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE