Politerno > Україна і світ > Американська система ПРО в Південній Кореї приведена в бойову готовність

Американська система ПРО в Південній Кореї приведена в бойову готовність

  • 2 Травня, 2017
  • 1489 Переглядів
  • 0

У вівторок, 2 травня, американське військове командування в Південній Кореї повідомило про те, що система протиракетної оборони THAAD приведена в стан бойової готовності.

Представник командування Роб Меннінг підкреслив, що ця система здатна перехоплювати північнокорейські ракети і забезпечити захист Південної Кореї, інформують Факти

Система THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) здатна перехоплювати ракети малої і середньої дальності. Протиракети THAAD не оснащені боєголовками і знищують ворожі ракети шляхом лобового зіткнення. Це може відбуватися і за межами земної атмосфери на висоті до 150 кілометрів. Радіус дії складає 200 кілометрів.

Раніше дані системи були розміщені на Гаваях і острові Гуам в Тихому океані для запобігання загрозам з боку КНДР. Рішення про розгортання цієї системи в Південній Кореї було прийнято в липні 2016 року. У березні 2017 американці доставили на Корейський півострів перші контейнери з елементами THAAD.

Раніше Південна Корея повідомляла, що система THAAD буде розгорнута лише до кінця нинішнього року. Однак минулого тижня США, незважаючи на критику з боку Китаю і Росії, приступили до складання системи ПРО.

THAAD розміщена на колишньому полі для гри в гольф в повіті Сонджу в центрі країни. Рішення про розгортання комплексу викликало протести місцевих жителів, які побоюються, що він зробить регіон мішенню для ударів противника.

Вашингтон і Сеул пояснюють свої дії тим, що ситуація в регіоні різко загострилася з вини Пхеньяна, який провів, починаючи з минулого року, два ядерних тести і численні ракетні випробування.

На приведення THAAD в повну бойову готовність знадобиться ще кілька місяців.

А поки що в спільних військових навчаннях з Південною Кореєю беруть участь американські бомбардувальники B-1B Lancer. Пхеньян назвав це провокацією, яка “поставила регіон на межу ядерної війни”. Відповідне допис 2 травня розповсюдило Центральне телеграфне агентство КНДР.

Нагадаємо, в зоні конфлікту знаходиться бойова група американських військових кораблів на чолі з авіаносцем “Карл Вінсон” і атомний підводний човен. Японський есмінець забезпечує охорону американських судів постачання.

Днем раніше, 1 травня, президент США Дональд Трамп сказав, що “вважав би за честь” зустрітися з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Пізніше прес-секретар Білого дому Шон Спайсер уточнив, що мова йде про “гіпотетичну можливість”, а зараз переговори з Пхеньяном, який загрожує застосувати ядерну зброю, неможливі.

Читайте також: КНДР назвала мету ядерного удару по США

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE