Politerno > Україна і світ > Путін позбувся головного конкурента на виборах

Путін позбувся головного конкурента на виборах

  • 3 Травня, 2017
  • 1540 Переглядів
  • 0

Кіровський обласний суд (Росія) визнав законним вирок опозиціонеру Олексію Навальному і бізнесменові Петру Офіцерову по “делу Кировлеса”.

Про це повідомляє російський “Интерфакс“.

“Вирок Ленінського районного суду Кірова від 8 лютого 2017 року щодо Навального і Офіцерова залишити без змін, апеляційну скаргу адвокатів Давидової, Михайлової і Кобзєва – без задоволення”, – оголосив рішення суддя.

Відзначається, що Навальний і Офіцеров на засіданні не з’явилися, їх інтереси представляли захисники – Вадим Кобзєв і Світлана Давидова.

Підкреслюється, що вирок, який вступив в силу по “справі Кіровлісу” позбавляє Навального права балотуватися на пост президента в відповідності з федеральним законодавством, проте сам він вважає, що Конституція Росії залишає йому таку можливість.

Так, згідно з пунктом 5.2 закону “Про вибори президента” не мають права бути обраними президентом РФ громадяни, засуджені до позбавлення волі за вчинення тяжкого та (або) особливо тяжкого злочину і мають на день голосування не зняту і не погашену судимість за вказаний злочин, а також засуджені до позбавлення волі за вчинення тяжкого злочину, судимість яких знята або погашена, – до закінчення 10 років з дня зняття чи погашення судимості.

Отже, Навальний не зможе претендувати на президентське крісло в найближче десятиліття, якщо суд не зніме з нього судимість. Однак при цьому опозиціонер неодноразово вказував, що Конституція РФ дозволяє обиратися всім дієздатним громадянам, крім тих, хто утримується в місцях позбавлення волі.

Справа щодо розтрати коштів в приватному підприємства “Кіровліс” розглядалася повторно. Після першого разу Навальний оскаржив вирок в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ).

Цей суд не побачив у діях засуджених росіян складу злочину і розпорядився скасувати вирок. Новий вирок фактично не відрізняється в обвинувальної частини від старого.

Сам Навальний заявив, що буде оскаржувати вирок в Конституційному суді. Справу він називає політичним замовленням. яке було данзроблено як помста за його опозиційну позицію до влади.

Нагадаємо, Володимир Путін не зміг би перемогти на президентських виборах в першому турі, якби голосування відбулося в найближчу неділю. Про це свідчать результати нового соціологічного дослідження, проведеного російським “Левада-Центром”.

Читайте також: У Росії опозиціонера Навального облили зеленкою

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE