Politerno > Україна і світ > Дуда пообіцяв Порошенку розібратися з випадком демонтажу українського пам’ятника поблизу Перемишля

Дуда пообіцяв Порошенку розібратися з випадком демонтажу українського пам’ятника поблизу Перемишля

  • 3 Травня, 2017
  • 1554 Переглядів
  • 0

Президент України Петро Порошенко обговорив з президентом Польщі Анджеєм Дудою ситуацію щодо демонтажу пам’ятника воїнам УПА біля Перемишля.

Порошенко провів телефонну розмову Дудою з нагоди річниці Конституції Речі Посполитої. Про це повідомляється на сайті Адміністрації президента України.

“Президент України засудив інцидент з демонтажем українського пам’ятника в селі Грушовичи поблизу Перемишля 26 квітня цього року. Він підкреслив неприйнятність знущання над державними символами України і зазначив, що це потребує реакції польського керівництва.

У відповідь Анджей Дуда пообіцяв особисто розглянути цей інцидент і дати йому належну оцінку, щоб не допустити подібних рецидивів у майбутньому”, – йдеться в повідомленні

Також у контексті вшанування 70-ї річниці операції “Вісла” Порошенко висловив надію на незмінність позиції польського керівництва щодо рішучого засудження цього злочину комуністичного режиму, в результаті якого 140 тис. українців були примусово виселені зі своїх будинків.

Було також досягнуто домовленість про координацію кроків з легалізації всіх місць поховань як на території Польщі, так і польських в Україні з метою забезпечення їм належної опіки на державному рівні відповідно до двосторонньої угоди про збереження місць пам’яті.

Новини за темою: Операція “Вісла-2”. Для чого поляки знищують поховання українців

Порошенко запросив Дуду відвідати з візитом Україну в поточному році.

Як повідомлялося, представники польських націоналістичних організацій 26 квітня розібрали на кладовищі села Грушовичи поблизу Перемишля надгробний пам’ятник воїнам УПА, який до цього вже осквернявся вандалами.

Читайте також: Польська атака: напад на українську процесію в Перемишлі (Фото)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE