Politerno > Україна і світ > Операція “Вісла-2”. Для чого поляки знищують поховання українців

Операція “Вісла-2”. Для чого поляки знищують поховання українців

  • 27 Квітня, 2017
  • 1789 Переглядів
  • 0

У Польщі річницю акції “Вісла” відзначають продовженням злочинів, скоєних комуністами.

70 років тому польський комуністичний режим виселив близько 150 тисяч українців з земель, де вони жили століттями, розсіяв їх далеко від їх помешкань, щоб вони зникли як національна спільнота.

Ситуацію аналізував портал Антикор.

Польські комуністи заявляли про “легальність” своїх дій та представляли грубу депортацію всього населення, як відплату українцям за прагнення до незалежності і боротьбу УПА.

Зараз на цих самих землях скидають могильні хрести, знищують українські пам’ятники і розоряють поховання, щоб стерти сліди існування українців.

Операція “Вісла” отримує логічне продовження – тепер оголошують законною ліквідацію слідів української присутності в Лемківщині, Холмщині ….

Здавалося, минув час, коли, щоб поставити звичайний хрест над місцем спочинку християн української національності, треба було пройти кілька кіл бюрократичного пекла, але і це не завжди вдавалося. Наші народи зі здобуттям незалежності згадували взаємні рани, і гідно взаємно вшановували предків …

На відміну від випадків осквернення польських пам’ятників в Україні, в Польщі сьогодні руйнують відкрито, ще й підкреслюючи легальність вандалізму.

Знищення 26 квітня пам’ятника УПА на кладовищі в Грушовічах поблизу Перемишля оголошено “першим легальним демонтажем нелегального пам’ятника”. Староста села заявив, що “не боїмося наслідків цієї акції з української сторони”.

Міг би сказати і відвертіше – “очікуємо заслуженого заохочення з російської сторони”.

Тому незасуджений злочин комуністів – акція “Вісла” – надихає нове покоління шовіністів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE