Politerno > Україна і світ > Нюанси святкування Дня Європи за сценарієм Адміністрації Президента вражають

Нюанси святкування Дня Європи за сценарієм Адміністрації Президента вражають

  • 4 Травня, 2017
  • 2435 Переглядів
  • 0

Адміністрація Президент розіслала обласним державним адміністраціям, а також Київській міській державній адміністрації сценарії святкування Дня Європи в адміністративних центрах областей, районів і об’єднаних територіальних громад з вивішуванням прапорів Європейського Союзу і України в кожному фасадному вікні адміністративної будівлі.

Про це йдеться в дорученні першого заступника голови Адміністрації Президента Віталія Ковальчука, текст якого мають “Українські Новини“.

У дорученні йдеться, що урочисті заходи до Дня Європи 14 травня мають пройти у всіх населених пунктах країни. До доручення додається типовий сценарій святкування в адміністративних центрах областей, районах і об’єднаних територіальних громадах. Крім рекомендації вивісити у всіх фасадних вікнах адміністративних будівель прапори України і ЄС, в сценарії вказується мінімальна чисельність учасників мітингу (1 тис осіб.), рекомендації щодо учасників мітингів (повинні бути присутніми “представники місцевих еліт” – вчителі, вчені, лікарі, спортсмени, діячі культури, лідери громадської думки, волонтери) і регулюється їх розстановка з акцентом на молодь.

У сценарії також вказані уривки з виступів Президента Петра Порошенка, які повинні процитувати керівники областей, районів і голови об’єднаних тергромад. На випадок, якщо площа для проведення заходу виявиться занадто великою і не зможе заповнитися усіма запрошеними учасниками, місцева влада повинна передбачити “виставкові стенди і тематичні виставки” для заповнення пустот.

Про успішне проведення заходів, а також про те, наскільки якісно вони були висвітлені в ЗМІ, обласні адміністрації повинні вже вранці наступного дня відрапортувати в Адміністрацію Президента кураторам регіонів. При цьому в документі звертається особлива увага місцевої влади на необхідність “своєчасного виявлення і нейтралізації негативних чинників, особливо в інформаційному просторі”. Які саме інформаційні повідомлення та публікації можуть вважатися “негативним фактором”, в документі не уточнюється.

Проведення Дня Європи регламентується указом президента від 19 квітня 2003 року, відповідно до якого, днем святкування щорічно визначена третя субота травня, яка в 2017 році випадає на 20 травня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE