Politerno > Україна і світ > Державне фінансування партій: хто скільки отримав

Державне фінансування партій: хто скільки отримав

  • 4 Травня, 2017
  • 1522 Переглядів
  • 0

Загалом у 2017 році на фінансування політичних партій в Україні планується виділити з бюджету 442,4 мільйони гривень.

Про це повідомляють “Схеми” на своїй сторінці у Facebook.

Лідером з освоєння державних коштів на своє фінансування є «Народний фронт» – з бюджету виділять близько 113,8 мільйонів гривень, при цьому щоквартальні виплати складуть близько 28,4 мільйона гривень.

Упритул до нього наблизився «Блок Петра Порошенка», на фінансування якого виділять близько 112,1 мільйона гривень, по 28 мільйонів на квартал.

Незначно відстає від них «Самопоміч», яка має отримати близько 100,6 мільйона гривень державного фінансування. Політсила отримує додаткові кошти за рахунок дотримання вимог до гендерного складу партії.

З великим відставанням за ними йде «Радикальна партія» Ляшка, яка 2017 року отримає близько 38,3 мільйона гривень, приблизно по 9,6 мільйона щоквартально.

Питання про фінансування «Батьківщини» і «Опозиційного блоку» поки не вирішене – воно розглядатиметься на найближчому засіданні НАЗК. При цьому на фінансування «Оппоблоку» заплановано виділити близько 48,5 мільйонів гривень в рік, хоч ані в першому, ані у другому кварталі партія грошей не отримала.

У «Батьківщині» встигли отримати гроші за перший квартал 2017 року, проте питання про виділення коштів у другому кварталі поки не вирішено.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE