Politerno > Україна і світ > Посол США в Україні: “Ми виділяємо одну важливу реформу – створення антикорупційного суду” (Відео)

Посол США в Україні: “Ми виділяємо одну важливу реформу – створення антикорупційного суду” (Відео)

  • 8 Травня, 2017
  • 1766 Переглядів
  • 0

“Ми працюємо з усіма учасниками формування Верховного суду. Окремо ми виділяємо одну важливу реформу – основу антикорупційного суду в Україні.

Адже в країні вже є незалежні детективи і прокурори.

Але для забезпечення результатів, яких хочуть українські громадяни, необхідна ще і незалежна судова система” , – зазначила дипломат.

Йованович також розповіла про внесок США в створення антикорупційних механізмів і органів в Україні: за підтримки Вашингтона була запущена система державних закупівель Prozorro, а також сформовані Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне агентство з питань запобігання корупції.

Говорячи про важливість проведення судової реформи, Йованович пов’язала її успішність із залученням зарубіжних інвестицій. “Реформи в сфері правосуддя критично важливі як для українців, які хочуть справедливого ставлення з боку суддів, так і для іноземних інвесторів – в разі, якщо ділові суперечки дійдуть до цього”, – підкреслила дипломат.

30 вересня 2016 року набули чинності конституційні зміни в частині правосуддя і новий закон “Про судоустрій і статус суддів”, який парламент прийняв 2 червня. 13 липня президент України Петро Порошенко підписав закон.

Відповідно до закону, передбачається створення Вищого антикорупційного суду (ВАКС), який буде розглядати окрему категорію справ. Судді ВАКС призначатимуться виключно на підставі результатів відкритого конкурсу. При цьому дата початку функціонування антикорупційного суду в законі не прописана.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE