Politerno > Україна і світ > Розпочато службове розслідування дій поліції в Дніпрі 9 травня (Відео)

Розпочато службове розслідування дій поліції в Дніпрі 9 травня (Відео)

  • 10 Травня, 2017
  • 1499 Переглядів
  • 0

Начальник міського відділу поліції Андрій Бідило підкреслив, що “результати службового розслідування покажуть, чи гідно поводилася поліція, чи правильно застосовувала спеціальні засоби”

Керівник головного управління поліції в Дніпропетровській області призначив проведення службового розслідування дій поліції під час проведення масових заходів до Дня перемоги над нацизмом 9 травня в Дніпрі, повідомив начальник міськвідділу поліції Андрій Бідило.

У Дніпрі у вівторок, 9 травня, в ході урочистих заходів відбулася масова бійка, зокрема, через те, що ветерани АТО зажадали у учасників колони, що йде до меморіалу Слави, прибрати прапори з комуністичною символікою.

“Ми нічого приховувати не збираємося, є фото, відео, розстановка особового складу. Результати службового розслідування покажуть, чи гідно поводилася поліція, чи правильно застосовувала спеціальні засоби”, – сказав Бідило, відповідаючи на запитання Радіо Свобода про перевищення службових повноважень співробітниками поліції під час затримання групи активістів в центрі міста.

Він також повідомив, що в Дніпрі під час масових заходів в 9 травня поліція вилучила чотири ножа, три одиниці травматичної зброї, одну одиницю газової зброї, шість газових балончиків, балаклави і т.п., а також у одного з учасників заходу була вилучена каністра з хімічною сумішшю “зі специфічним запахом”. За словами начальника міськвідділу поліції, зараз триває експертиза змісту вилученої 10-літрової ємності.

Бідило додав, що каністру, а також ніж, газовий балончик і дві балаклави поліція вилучила саме у затриманих в центрі міста активістів. “Йдучи на захід з таким арсеналом, люди не прийшли покладати квіти. Можливо, були інші цілі. Їм було запропоновано показати поклажу в рюкзаках, на це у нас є право, передбачене законом України” Про поліцію”.

Нам було відмовлено, чим було порушено законні вимоги співробітників поліції, тому вони були затримані, доставлені в райвідділ, де встановлені їхні особи, після цього вони були відпущені”, – сказав він.

Під час бійки в Дніпрі, за даними поліції, були травмовано 14 осіб, а за підозрою в причетності до сутичок затримано 15 осіб. Раніше мер Дніпра Борис Філатов жорстко прокоментував події в обласному центрі, звинувативши політичних опонентів в провокаціях. Також до лікарів звернулися шестеро поліцейських полку особливого призначення з забоями ліктів і ніг.


Читайте також:

З’явилися кадри, як в Дніпрі скривавленого АТОшніка “пакують” в наручники (Фото/Відео)

У Києві в поліцейських кинули шашку й яйця, двох чоловіків затримали за стрічки

У Києві поліція оточила штаб “ОУН” (Фото/Відео)

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE