Politerno > Україна і світ > Це можливо тільки в Україні: Простий депутат задекларував 586 квартир і тисячі гектарів землі!

Це можливо тільки в Україні: Простий депутат задекларував 586 квартир і тисячі гектарів землі!

  • 12 Травня, 2017
  • 1381 Переглядів
  • 0

Депутат Ірпінської ради від “Нових облич” Ігор Оверко має у власності 186 квартир загальною площею більше, ніж футбольне поле стадіону “Олімпійський”. Ще 400 квартир депутат продав минулого року.

Про це повідомляє громадський рух “Чесно” з посиланням на електронну декларацію політика.

Сам Оверко каже, що задекларованих квартир не 186, а 191.

“Я точно знаю кількість квартир, які задекларував. Їх 191. Всі квартири я зареєстрував на своє ім’я, в подальшому я їх збираюся продавати так, як це визначено законом: я йду до нотаріуса, ми чинимо всі необхідні дії. Це не є схемою ухилення (від сплати податків – ред), я легалізував всі квартири з метою оплатити все, що повинен сплатити державі, не треба думати, що я щось приховую. Я плачу всі податки державі “, – сказав Оверко.

При цьому “Чесно” зазначає, що насправді автоматичний підрахунок квартир в декларації, який перевіряли і вручну, свідчить, що Оверко задекларував 186 квартир.

Ця нерухомість розташована в Ірпіні, там, де Оверко веде будівництво і має право голосу на сесіях ради. Загальна площа квартир – 7 тисяч 888,1 кв. м – це більше, ніж площа футбольного поля НСК “Олімпійський”.

За минулий рік депутат заробив лише близько 20 тисяч гривень, в той же час дохід від продажу 400 квартир у 2016 році склав понад 50 мільйонів гривень.

Крім квартир, у сім’ї Оверко є 4 житлових будинки загальною площею майже 600 кв. м, 18 земельних ділянок загальною площею 40116 кв. м і більше 16 мільйонів гривень заощаджень.

Також політик задекларував 10 об’єктів незавершеного будівництва, площа яких невідома.

Оверко є керівником і співзасновником будівельної фірми “Синергія”.

Юрист Юрій Брикайло, який спеціалізується на земельних питаннях, каже, що оформлення квартир на забудовника може бути пов’язано з ухиленням від сплати податків.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE