Politerno > Україна і світ > Журналісти викрили Порошенко у брехні по скасуванню віз до країн Америки та Азії (Відео)

Журналісти викрили Порошенко у брехні по скасуванню віз до країн Америки та Азії (Відео)

  • 12 Травня, 2017
  • 1494 Переглядів
  • 0

В інтерв’ю телеканалу 1+1 Петро Порошенко поінформував про скасування візового режиму для громадян України при мандрівках до десятки країн Азії і Латинської Америки.

Про це повідомило видання Європейська Правда

Гарант запевнив, що паралельно з початком дії безвізового режиму з країнами Європейського союзу візові обмеження знімуть також держави інших континентів

“Більше 35 країн Латинської Америки, Азії, які пов’язані з Євросоюзом угодами про безвізовий режим, автоматично будуть надавати українцям право подорожі до (відповідних країн) Латинської Америки та Азії”, – стверджував він.

Однак, ця інформація є неправдивою

Угода про скасування візового режиму, на основі якої ЄС узгодив взаємне скасування віз із групою держав, які знаходяться за межами європейського континенту, не передбачає автоматичної відміни ними віз для третіх держав, в тому числі України, як такої.

Крім того, МЗС відповідаючи на журналістський запит видання “Новинарня” надало офіційне роз’яснення про те, що початок роботи безвізового режиму не передбачатиме скасування віз у неєвропейські держави, це буде можливим лише в разі успішних переговорів України з даними державами про взаємне скасування віз.

“Новинарня” надала скріншот відповіді МЗС, у міністерстві також підтвердили, що надавали таке роз’яснення.

Попри це Петро Порошенко в інтерв’ю заявив, що з початком дії безвізового режиму відкриваються “чотири свободи” у стосунках з ЄС, що також не відповідає дійсності, оскільки за загальноприйнятою термінологією “четвертою свободою” вважається рух робочої сили; перемовини про його відкриття між Україною та ЄС навіть не починалися.

Зауважимо, що раніше від Петра Порошенка суспільство безліч разів чуло необґрунтовані обіцянки про скасування візового режиму до певної календарної дати, ці дати неодноразово змінювалися.

Як повідомлялося, 11 травня Євросоюз завершив схвалення безвізового режиму для України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE