Politerno > Україна і світ > Справа Януковича – мертва

Справа Януковича – мертва

  • 14 Травня, 2017
  • 1472 Переглядів
  • 0

Театралізований заочний суд над екс-президентом Януковичем використовується владою суто для піару.

Наступний акт перенесений з 4 травня на 18-е. Буде доведена державна зрада екс-президента Януковича чи ні, за великим рахунком, не має ніякого значення. Це чергове інформаційне “брязкальце”, щоб відволікти увагу народу від нульових результатів уряду після євромайдану.

Справжньою правовою відплатою і торжеством справедливості стало б розкриття вбивств “Небесної сотні”. Але справі про розстріли на Майдані не видно ні кінця ні краю.

Розслідування Генпрокуратури передається, як естафетна паличка, від одного генерального прокурора наступного, від Махніцького – Яремі, далі – Шокіну, і в порядку черги – Севрук та Луценко.

МВС також бере безпосередню участь в розслідуванні, зокрема, його глава Аваков. Працює парламентська комісія з розслідування вбивств під час євромайдану, справою завідує начальник департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Горбатюк.

Зрідка народу підкидається кістка у вигляді цифр: кількість кримінальних проваджень, затримань підозрюваних, фігурантів, судових вироків; але все прекрасно розуміють, що сядуть виконавці, і то тільки ті з них, хто не зумів відкрутитися.

Інша справа – побіжний президент, на якого можна повісити всіх “собак”, проводячи над ним показовий і абсолютно безпечний для нього суд. Природно, в Україну Янукович не повернеться і не буде екстрадований, і більша частина тих капіталів, які він поцупив, залишаться в його власності. Але відчуття якоїсь моральної сатисфакції від судового розслідування народ отримує, і театр триває.

Нас не повинні хвилювати фантоми минулого. Євромайдан був невдалим експериментом по очищенню Верховної Ради і формуванню якісно нових політичних еліт. Сьогодні це розуміють всі. Вимоги, що звучали на Евромайдані, так само, як і на Помаранчевому Майдані, не торкалися економічних перетворень.

Люди хотіли в Європу. І ось Рада ЄС схвалила безвізовий режим з Україною, але жити від цього середньостатистичному українцеві легше не стало.

Найкраще, що громадяни можуть зробити, це сконцентруватися на своєму власному майбутньому, своїх сім’ях, фінансових інтересах і цілях по самореалізації. І не витрачати дорогоцінний час на політиків-хронофагів.

Геннадій Балашов

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE