Politerno > Україна і світ > Пенсійний геноцид затіяв не МВФ, а Порошенко з Гройсманом – експерт

Пенсійний геноцид затіяв не МВФ, а Порошенко з Гройсманом – експерт

  • 14 Травня, 2017
  • 2971 Переглядів
  • 0

Економіст Дмитро Корнійчук заявив, що пенсійна реформа буде полягати в відкритому винищування українців, які претендують на отримання пенсії.

Про це він написав у своєму Фейсбуці:

“Як я і говорив ще з минулого року, так звана пенсійна “реформа” буде полягати в зменшенні кількості українців, які претендують на отримання пенсії.

Прем’єр Гройсман нарешті публічно проговорився – збираються підвищити мінімальний страховий стаж до 25 років.
Що це означає на практиці? Зараз українцям досить пропрацювати 15 років, щоб претендувати на хоч якусь пенсію. Це і є мінімальний страховий стаж.

Пенсія буде нижче прожиткового мінімуму (потрібен повний страховий стаж 30 років для жінок і 35 років для чоловіків), але все ж це пенсія.

Тепер для отримання пенсії треба буде пропрацювати офіційно 25 років.

Звідси ряд питань:

1) Чи залишиться пенсія у тих українців, хто має до 25 років стажу? Або їм примусово замінять пенсії на копійчану соцдопомогу?
2) Скільки сотень тисяч українців, які працювали офіційно менше 25 років, втратять пенсії, на які розраховували в найближчому майбутньому?
3) Чи свідомо влада влаштовує черговий пенсійний геноцид, знаючи, що отримати стаж 25 років можна в основному в бюджетній сфері?

І ще хочу підкреслити. Влада намагатиметься перекласти відповідальність за непопулярну реформу на МВФ. Мовляв, це вони вимагають скоротити кількість діючих пенсіонерів. Однак фонд працює зовсім інакше. У МВФ ставлять умову для виділення траншів: ви повинні зменшити дефіцит Пенсійного фонду.

А вже Порошенко-Гройсман пропонують варіант пенсійного геноциду українців.

До речі, аналогічно було з тарифами. МВФ не вимагав підвищити в 10 разів тарифи на газ. Йшлося про зменшення дефіциту “Нафтогазу”.

І саме ця влада проштовхнула найлегший варіант – підвищити тарифи. Оскільки відразу збагнула: вкрасти можна і з прибутку “Нафтогазу”, і на субсидіях.

Як ви думаєте: а куди підуть заощаджені пенсійні гроші? Відповідь очевидна …”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE